Prva verzija upitnika CSR Indeksa

Urednik 29. августа 2015. Vesti
featured image

Forum za odgovorno poslovanje i Smart kolektiv uz podršku USAID-a razvili su i pokrenuli prvu verziju nacionalnog CSR Indeksa koji će nakon opsežnog testiranja i konsultacija sa predstavnicima poslovnog sektora, biti javno promovisan u decembru 2015. godine.

CSR Indeks Srbija je alat kojim se prepoznaju, nagrađuju i promovišu dobre prakse poslovanja u Srbiji koje su u skladu sa principima održivosti, i jedina je metodologija koja omogućava objektivno poređenje performansi kompanija u kontekstu društvene odgovornosti.

CSR indeks zasniva se na metodologiji koja je u potpunosti prilagođena stanju i razvijenosti nacionalne ekonomije, a osmišljena je na osnovu: najboljih svetskih metodologija, analize indikatora društveno odgovornog poslovanja zemalja u razvoju,saradnje sa partnerima iz zemalja Evropske Unije, iskustva lidera najboljih srpskih kompanija u oblasti društveno odgovornog poslovanja, članica Foruma za odgovorno poslovanje koje se ovom temom bave već dugi niz godina i dobro poznaju specifičnosti i domaće uslove za praktikovanje CSR – a.

Proces je koordinisan od strane Smart kolektiva,  organizacije koja je inicijator, pokretač i implementator prvog strateškog programa za razvoj CSR – a u Republici Srbiji, i poseduje stručni i logistički kapacitet u ovoj oblasti.